maj 7, 2014. På landet!

Vi bilade genom norra delen av Estland från Rakvere till Tallinn i går. Solen sken hela vägen och landskapet visade sig från sin bästa sida. Många åkrar var redan gröna, andra höll bonden på att bearbeta för vårsådden. Traktorerna körde fram och tillbaka. Storkarna tyckte också att det var roligt att se bönderna arbeta, eller var det kanske för att deras mat var lätt att få tag på när jorden vändes, som de var där. Fyra storkar på en enda åker såg vi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inga storkar men grönska!

Jag tänkte att det var nog första gången jag kunde fara genom landsbygden utan att bli sorgsen och tänka på allt befolkningen varit utsatt för. Jag njöt av arr se fungerande gårdar med bostadshus och lador som öar mitt i åkern. Precis som i Sverige. Bönder som arbetade metodiskt för att det ska växa rikligt på hans område. Han har ett viktigt arbete, och jag misstänker att det kommer fortsätta att vara viktigt. Vi måste ha mat, vi alla på vår jord, och det vi kan få fram av växtligheten kommer vi aldrig kunna vara av med. På något sätt kände jag att det här är historia hela tiden. Mänsklighetens historia. Vi måste vara rädda om det jorden ger och uppmuntra till odling.

-----

Apropå att partiet FI går framåt i Sverige. De vill ju skrota hela vårt försvar. Vet Gudrun Schyman hur det gick till när det Tibetanska folket förlorade sin frihet och ockuperades av Kina? Jo, tibetanerna sa att "Vi är ett folk vars värderingar bygger på det gudomliga livet. Vi behöver ingen militär. Vi vill inte delta i mord." SAedan dröjde det inte länge förrän landet ockuperats och friheten var försvunnen. Vet Gudrun Schuman vad som händer i Ukraina just nu? Vet hon att de hade en ickeangreppsavtal med Ryssland. Snälla Gudrun Shyman och ni som tror på henne, jag undrar, hur naiv får man vara? Vi lever i en värld där det bor människor. Människor med sina olika tankar, önskningar och metoder. Vet ni att Estland inte använde någon militär mot den sovjetiska armén 1939? Känner ni möjligen till att landet sedan utarmades och efter 50 års ockupation var de tvungna att bygga upp sitt land från början igen. Vet ni att människorna som bor i Estland aldrig kommer göra om samma misstag! Det är esternas erfarenhet av människor som har andra ambitioner, en annan kultur och andra sanningar än vi i vår del av världen.

Vet inte Gudrun Schyman att det land hon samarbetade med under sin tid i landets kommunistiska parti, är just det landet som nu tar över områden från sina grannländer? Att de först gav sig på Georgien och sedan Ukraina. Förstår inte Gudrun Schyman att världen just nu diskuterar vad nästa drag blir? Ett Sverige utan försvar skulle vara en fin liten munsbit!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0