Några ord till, ang. kommentaren.

Det man måste komma ihåg, det är att esterna misstänkliggjordes p.g.a. att de lyckats förändra sitt samhälle rå radikalt redan under den första friheten. I Sovjet hade man sagt efter frihetskriget att de var fattiga och levde i armod. Därför blev det stora problem när soldaterna som skickades dit 1939 skulle återvända hem, och kunde tänkas berätta om lögnerna. Därför placerades de i Sibirien. Under 1960-talet och framåt när esterna kunde se finsk TV, vilket var förbjudet, måste man också bortförklara vad de sett i TV. nämligen att Sovjet inte var det mest framgångsrika landet i världen. Då sa man att esterna var fascister. (I dag är alla européer fascister enligt Kreml.) Men att esterna är fascister bet sig fast över hela världen, och esterna själva vet att de inte kan göra något åt saken. De bara fortsätter att utveckla sitt land.

Kommentarer
Postat av: ekans

Det är ingen ide att diskutera med merparten av ryssarna. De är ignoranta, historiskt hjärntvättade, de tror t.ex. att andra världskriget började 1941!,(SIC), de tror att Estland hotar dem militärt mm. vansinnigheter.
De enda ryssar man kan tala med på ett förståndigt vis är politiska flyktingar både i Estland, Finland, England och övriga världen.
Sedan kan man t.ex lyssna på Eko Moskva och följa Memorial, så länge de nu finna kvar.
Släpp inte fram pinsamma ryssar i din blogg, det sårar de förnuftiga ryssarna. I Tallinn har vi många förnuftiga, som skäms som hundar, när man berättar om de ignoranta.
Utmärkt blogg, lärorik.
PS.En mycket känd ryss i Tallinn låter översätta din blogg.

Svar: Ibland vill jag att ni ska förstå hur de tänker, men inte alltid. Jag kan inte publicera allt som skrivs till mig, då blir jag ansvarig och dömd för vad de säger.
estlandskarin

2014-11-19 @ 16:47:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0