Dec 8, 2015 . En ny bok om Stalin.

Jag läste för en tid sedan att skådespelaren Sven Wollter hade sagt att "Stalin hade många mycket kloka åsikter innan han blev paranoid."

Det sa han i Sveriges Radio, och det blev inte bortklippt. Det visar att vissa massmördare är godkända att beundra, medan andra är "Ondskan" själv.

 

I tidningen Axess, som vi fick i brevlådan i dag recenseras boken "Stalin, ett porträtt av en ledare." Rubrik: Värre än vi trodde.

Inte värre än jag trodde, men mycket, mycket värre än Sven Wollter kan tänka sig.

 

Författaren Oleg Chlevnjuk har sökt i gamla arkiv och funnit dokument som berättar sanningen om mannen som är skyldig till många miljoner människors död. Chlevnjuk berättar att Stalin själv tog initiativet till alla avgörande beslut om utrensningar och massarresteringar. "Delegera var inte någon konst han lade sig vinn om."

Han var välunderrättad om vad som hände i hela landet. T.ex. att kannibalismen var utbredd på både 1930- och 1940-talen. 

 

Produktiviteten var låg i kolchoserna. Antagligen var det därför inflyttade ryssar i Estland belades med munkavle. De fick absolut inte före 1948 säga något om livet på kolchoserna till esterna, när systemet infördes, dvs tvingades på esterna. 

Under åren 1930-1952 dömdes ca 20 miljoner människor till läger, straffkolonier och fängelser. Varje år under Stalin var det i genomsnitt en miljon människor som sköts eller dömdes till läger eller förvisning. Alltså åren 1924-1953.

NKVD-avdelningarna fick order om hur många som skulle gripas, och hur många av dem som skulle skjutas. För att gjuta skräck i människorna. 

Landsbygden behandlades "som en koloni". 

Gorbatjov har sagt, att "allt var mycket värre än vi trodde".

 

Före revolutionen exporterade Ryssland livsmedel, under sovjetåren importerade man. 

 

Baltikum i Sovjet:

Under 1944-1952 var det enligt ofullständiga officiella uppgifter omkring en halv miljon människor av de baltiska republikernas befolkning som dödades, arresterades och deporterades, och ungefär lika många i västra Ukraina.

Observera att många var minderåriga. Jag har berättat om lilla Evi Juhani och hennes syster som utan föräldrar skickades till Sibirien; hon hade dömts skyldig till något oklart vid 6 års ålder. Deras morfar kunde inte bara se på. Han såg till att han fick följa med.

 

Det parti, som nu heter Vänsterpartiet, hette då SKP, Sveriges kommunistiska parti, medlem av Komintern till 1945. Högste chef hette Stalin. Jag förstår faktiskt inte att de inte ombildar sig, och lämnar den bakgrunden. Stalin! Massmördaren! Då lovprisades han av dem, och man hyllade honom t.o.m. för utrensningarna och de groteska skådeprocesserna mot gamla ledare.

 

Vi behöver nog läsa boken. Men det märkliga är, att människor glömmer så fort. De har glömt svälten, fattigdomen och den ständiga oron. Putin vill sätta upp Stalin på tronen igen. Hur kan människor glömma? Vad Hitler gjorde ska vi aldrig glömma, men Stalins brott, som berövade så enormt många människor livet, dem ska vi glömma fort och kvickt. Är inte människor i det f.d. Sovjet värda mer?

 

 

Jag vill påminna om Svetlana Aleksijevitjs böcker som visar vad vanliga människor upplevde i Sovjetunionen. 

 

Jag vill också påminna om Lenins order till Trotskij att förstöra hundratals byar och döda så många människor som möjligt på ett så bestialiskt vis, att alla verkligen skulle förstå vem som bestämmer i landet. Trotskij fick av Lenin en signerad fullmakt, som han fick fylla i efter eget gottfinnande. Han utförde sitt uppdrag med en psykopats njutning. "Detta är nödvändigt för att sprida revolutionen." 

Dessa män är fortfarande beundrade av många svenskar, det finns t.o.m. ett trotskistiskt parti i Sverige, och så har vi det svenska priset med Lenins namn som delas ut varje år. 

 

Kommer ni ihåg kvinnan i Estland, som fick i uppdrag att välja ut vilka som skulle deporteras från hennes kommun? Hon valde dem som varit "dumma" mot henne i skolan.

 

Måste det inte vara obligatoriskt att alla grundskolor även ska lära ut om dessa ondskans män, och inte bara utbilda om den nationalsocialistiska ondskan. 


Kommentarer
Postat av: Jörgen Städje

Det finns en utmärkt anledning till att svenskarna inte minns Stalins förtryck. Vi var aldrig med om något förtryck och svenska skolan har aldrig undervisat om det för de moderna svenska skolbarnen. Ingen modern svensk kan föreställa sig sovjetiskt förtryck. Vi hade aldrig "svälten, fattigdomen och den ständiga oron".

Det finns en utmärkt anledning till att detta fortsätter: Sveriges vänster-TV (SvT) fortsätter att ge jobb till sådana som Wollter och Sveriges vänster-radio fortsätter öppet att tycka illa om Israel.

Man måste istället fråga sig varför vi fortfarande accepterar vänstervriden press och TV och hur de ryska trollen fortfarande kan ha fritt spelrum på svenska sociala medier.

EU tog för väldigt länge sedan beslut om att medlemsländerna skulle skaffa media som motverkade den ryska propagandan, men oj vad trögt det går. MSB har börjat med en motaktion nu, en massa åt för sent och räknar inte med att vara uppe i kapacitet förrän i mitten av nästa år. Det är som vanligt, för lite och för sent.

Det behövs någon form av anti-kommunistisk medborgarrörelse som kan berätta sanningen, men hur ska det gå till i detta förslöade facebookland där alla får hela sin världsbild med ett enkelt svep med höger tumme?

2015-12-09 @ 14:42:10
URL: http://realistklubben.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0