juli 1, 2015 Vad menas med "juridiskt riktigt?"

Nu kan vi läsa även i svenska tidningar att den ryske Riksåklagaren har av Duman fått i uppdrag att undersöka om Estlands utträde ur Sovjetunionen var lagligt!!

 Estlands nationalblomma rukkilill/blåklint
         

Utträdet skrevs under av president Gorbatjov; ryska armén lämnade landet 1994 på uppdrag av president Jeltsin.


Sovjetunionen bildades 1922, då var Estland redan erkänd som suverän stat. Även av Ryssland och de ryska kommunisterna. Erkännandet gällde, enligt texten, "för evigt".

Ryssland/Sovjetunionen betalade då dessutom kompensation för, av kommunisterna, orsakade problem.

Är för övrigt införlivandet av Königsberg/Kaliningrad juridiskt korrekt?


Vad betyder juridiskt korrekt i en gangsterstat?

Är det "juridiskt korrekt" att t.ex. Danmark är fritt och inte en del av Tyskland, då ju Nazi-Tyskland ockuperade Danmark under flera år.

Är det "juridiskt korrekt" att Ingermanland tillhör Ryssland? I så fall vems juridik?


Dagens Ryssland är som ett krigsspel på Internet. Om man lyckas skjuta ihjäl motståndaren är det juridiskt korrekt!?  Skickar de iväg sina atommissiler att förstöra världen, är det också juridiskt korrekt?


Det är ingen idé att hymla längre. Putins Ryssland är en maffiastat som kopierar Hitlers 30-tal, och det hela kommer sannolikt sluta ännu blodigare än hittills. Även många naiva västmänniskor tycks ha insett det.

Jag tycker inte om att använda uttrycken “gangsterstat” eller “maffiastat”, men vad ska man kalla stater som saknar humanitär känsla för lag och rätt? Som inte i sin lagstiftning skyddar människor från brottslingar? Som fängslar och mördar människor för att de har egna åsikter?


Någon juridik i vår mening existerar inte i Ryssland. Det är en stat som faktiskt tillämpar reglerna från Orwells bok, "1984". Diktatur är demokrati, lögn är sanning, straff är rening osv. osv. Alla som protesterar är bara värda slavarbetets eller dödens väg.

I Estland irriteras man över deras dagliga trakasserier. Utan EU och Nato hade esterna inte längre funnits som folk. Esterna är dock inte övergivna, som judarna var under andra världskriget. EU och Nato finns i Estland. Det skapar en oerhörd trygghet.

         
 Ryssar i Estland firar 1 maj.Är de lojala mot Estland eller Putin, som de kallar ”vår president”. 
 

Ryssar i Moskva 9 maj 2015. Längtar de tillbaka till Sovjetunionen.

 

Kommentarer
Postat av: Andreé Johansson

Putin vill skapa ett Neo-Sovjet. Estlands medlemskap i Nato gör att ryska regeringen inte vågar göra intrång. Det stämmer det du säger om att Putin kopierar Hitlers knep.

Ett exempel är Putins försök att lägga vantarna på Ukraina. Det har likheter med anschluss då Hitler annekterade Österrike.

Din blogg är mycket intressant!

Svar: Tack så mycket!
estlandskarin

2015-07-06 @ 00:31:06
URL: http://historieintressetssida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0