Mars 28, 2015 En Tobleroneaffär i Estland mm.

 

Det händer mycket just nu. Centerpartiets/Keskerakonds ordförande Edgar Savisaar ligger nedsövd på sjukhus efter en resa i Thailand. Han har blivit smittad av en bakterie som blixtsnabbt ökar i antal och äter upp köttet i kroppen. Dessutom har han diabetes och har arbetat för hårt. Nu meddelar läkarna att de tvingades amputera ett ben för att få bort alla bakterierna och hindra blodförgiftning. Han har opererats i tre dagar.

Vi har inte haft höga tankar om Savisaar, men att han skulle drabbas av detta har vi aldrig önskat honom. Troligtvis är han tid som estnisk politiker slut. I dag säger man att man kan se en liten, men dock förbättring i hans tillstånd.

-----

I Sverige pågår debatten om yttrandefrihet och Lars Vilks rondellhundar.


Lars Vilks far flydde från Estland, därför skriver estniska tidningar också om honom.

SVT skulle sända föreläsningen Vilks höll häromdagen, men backade ur.

Enligt programmet Medierna i Sveriges radio bedömde ansvarige utgivaren Ulf Johansson att det inte gick att sända föreläsningen på grund av bilderna, och att det heller inte var möjligt att redigera på ett bra sätt – dåliga ursäkter med andra ord.

Ironiskt nog handlade Vilks föreläsning om yttrandefrihet. 

-----

 
   Estniska Järnvägsstyrelsens ordförande, Ahti Aasmann avgår sedan det avslöjats att han använt sitt tjänstekort privat, och köpt bensin till både sin och hustruns bil privat. Och köpt mellanmål, Kalevs choklad lika länge. Ungefär som Tobleroneaffären i Sverige. Det kommer säkert gå bra för honom också.

Det har också avslöjats att det under samma tid har stulits statligt material som järnvägsräls och kopparwire mm, för tiotals miljoner Euro. Aasmann beskylls dock inte för detta, utan säger att hela det här är väl planerat mot honom av hans fiender.

Estland har meddelat att de ska slå mot all korruption som sker. I alla led! Och det gör man.


Handels- och infrastrukturminister Urve Palu tycker att Aasmann gör rätt som avgår. Att det fanns en överenskommelse mellan Aasmann och styrelsen, som han säger själv, det går inte att leda i bevis. Och om det ändå gick att leda i bevis, så är det inte ett korrekt förfarande.

-----

Något är fel i Estland. Just nu bor 50 000 ester permanent i Finland, och 30 000 arbetar där, men bor kvar i Estland.

Finsk röst: Esterna är oerhört pålitliga och duktiga, men Estland måste lida av att så många duktiga läkare. sköterskor och hantverkare har flyttat till Finland, samtidigt som Estland är i stort behov av, och söker sådan kompetens utanför Europa. Men de är självförsörjande på It-genier, som är en jättestor branch i Estland..

Lönerna är avsevärt högre i Finland...

(Aktuaalne Kaamera i går)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0