Sep 16, 2015 Vikten av en kultur.

Det egna landets kultur är viktig! Det vet man i Estland, där den under sovjetockupationen skulle bort, och därför skulle man straffas om man sjöng de gamla estniska sångerna. De vet hur det är att inte kunna uttrycka sig på det vanliga viset utan ha en kall attityd utåt bara. Att ha ett ansikte utåt och ett annat hemma med familjen. De vet hur det var när agenter från KGB fanns på arbetsplatsen, dvs. en av de anställda, och kollade så man inte spelade fel musik inne på kontoret. Estnisk kultur var något som skulle utrotas.
 
Jag blir upprörd över att få läsa idiotier om svensk kultur och skickade därför in detta till Aftonbladet:
 
Media har nu tagit sig till uppgift att på olika sätt tala om för oss svenskar att vi egentligen inte har någon egen kultur.  Första gången jag hörde det var när Mona Sahlin talade beundrande om muslimernas kultur, men sa till dem att "vi har bara midsommar och sådant trams". Sedan har det fortsatt. Genom att bortse från att vi har en egen kultur tror man att vi ska acceptera våra invandrares kultur och glömma vår egen. Det är skandal. I alla länder finns det kultur speciell för människorna där, och Sverige är inget undantag.

 

Jag läste i Aftonbladet att våra svenska folkdräkter bara är ett hopkok.

    

Nej!! De svenska folkdräkterna har sin grund i gammal svensk tradition. Att de sedan har förändrats lite grand efterhand, gör inte att de inte är svenska. De tillhör vår tradition!

Precis som den svenska nationalsången, som flera har protesterat mot. Det är en sång, som vi (nästan) alla kan, och som vi gärna sjunger på idrottsevenemang! Den är svensk, även om vi inte haft den så länge. Vi, som lever nu, sjunger den gärna och med en känsla av stolthet.

 

Det är vårt land, med vår kultur, där vi vet vad olika sätt att tala och göra miner betyder. Vi vet hur vi beter oss i de flesta situationer, vilket kan vara helt fel i andra länder. Det är en trygghet, och den gör att vi kan slappna av. Våra seder är inte heller svåra att förklara för andra människor, men det behövs förklaringar för att det inte ska bli tvister i onödan.

Min man, lärare på gymnasiet, berättade att när han förklarade hur det går till i Sverige för en invandrarelevs föräldrar, då var de så tacksamma, och sa "ingen har förklarat det här för oss tidigare".  När det är så enkelt!!

 

Vi svenskar har en svensk kultur! Vi har vårt språk, och vi har våra seder och bruk, som inte ska negligeras av våra medier.

 

Med vänlig hälsning


Kommentarer
Postat av: Jörgen Städje

Va, försökte du med Aftonbladet? Kommunistbladet? De blir inte nöjda förrän vi alla lindar in oss i ryska flaggan och slickar Putins stövlar. Du vet väl var Mona Sahlin har sin hemvist?

2015-09-18 @ 01:12:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0