Aug 25, 2016 Ond och god - igen!!

Mail till tidningen Skriva i dag:

Hej


Jag är prenumerant på Skriva, som jag alltid tycker om att läsa, men nu är jag oerhört besviken. På tidningen och på hela Media-Sverige.


Bokmässan i Göteborg är en stor händelse, och jag har länge tänkt åka dit, men nu är det definitivt stopp för det. Trots att jag gärna skulle besöka er monter och lyssna på föredrag.

Jag måste fråga: är allt mediafolk blinda för vad som hänt i det gamla Sovjet? Lenins, Stalins och Trotskijs skapelse? Tänker då utställarna att alla de miljoner människor som dödades av dem förtjänade det?

Är det skillnad på liv och liv?

En människa som arbetade som journalist; en läkare; en polis etc. etc. Är de mindre värda än en jude, homosexuell eller zigenare?

Vad tror ni att Juhan i Estland gjort när han sköts av Röda Armé-soldater vid tågstationen i Nõmme 1944 framför alla andra där? Jo, han hade, i det fria Estland, arbetat som hjälppolis under sommarloven från universitetet. Hans hustru Nilla deporterades till Sibirien pga hans brott, och var mycket nära döden. Det är två öden i Sovjetunionen. Två av flera miljoner.

Tänk på alla ukrainare som svalt ihjäl för att Moskva måste ha deras mat! De är minst sju miljoner öden av ca tjugo miljoner i Sovjetunionen.  

Men på bokmässan hedrar man Lenin med en bokhörna! Varför är Lenins mord inte lika ondskefulla som Hitlers? Ärligt! Svaret i ett rättsamhälle bör vara, att det alltid är förbjudet att ta någon annans liv. Vi ska inte hedra mördare, inte en som menade attOm bara 10 % lever efter världsrevolutionen, men alla är kommunister, då har vi vunnit."

Eller Stalins ord: “Utan människor, inga problem.”

Det märkliga är, att människor har inget värde i sig, för dessa herrar. Det är deras egen “tro”, som ska överta världen, enligt världens kommunister.

Jag vill bara veta, om Skriva håller med Bokmässan, att nazism och Hitler är ondska, men Lenin och kommunismen är helt godkända.


Med vänlig hälsning

Karin


Det kan medföra svåra komplikationer om man uppger sitt namn och menar att kommunism är lika ondskefullt som nationalsocialism, därför vill jag inte att mitt namn påubliceras, -om ni skulle fundera på det.

Kommentarer
Postat av: jörgen städje

Bokmässan i Göteborg

"är allt mediafolk blinda för vad som hänt i det gamla Sovjet?": Ja. De är historielösa.
"Tänker då utställarna att alla de miljoner människor som dödades av dem förtjänade det?" Och mediafolket svarar "Huh?"
"Det märkliga är, att människor har inget värde i sig, för dessa [kommunistiska] herrar." Det är inte märkligt. För en sann kommunist är människoliv intet värda. De kan få dö i miljoner, bara ideologins fana hålls högt. Det gäller Ryssland, såväl som Kina, Venezuela, Nordkorea och andra dårhus.

Den svenska skolan lär knappt ut historia längre. Svenskarna vet inget. Det är vårt problem, nu när ryska kärnvapenbestyckade fartyg gör sitt intåg i Östersjön.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0