Jan 18, 2016. Svärmoderns version.

Vi hade ätit middag och satt och småpratade i vardagsrummet. Hanno är på besök och vi passade på att ställa de där frågorna vi länge hoppats få svar på. Vi diskuterade Keskerakond, Edgar Savisaar och partiets framtid, 
Men först ville Hanno berätta om hur det gått till när presidentparet skildes.
De träffades på en dans, för tretton år sedan, med "gamla studenter" i Tallinn, och när dansen och kvällen var slut, då var de ett par. Evelyn var gift, men skilde sig snart därefter. Hennes mamma var inte särskilt nöjd med den nye mannen, men kunde inget göra. När hon sedan blev svärmot till Estlands president förändrades allt. Hon visade sig gärna bredvid honom, och var därefter en stolt svärmor.
Tyvärr kom en jobbig period. Den äktenskapliga lyckan svalnade, och dagarna blev alltmer grå för de inblandade.
En dag tog Evelyn sin dotter med till familjens gård i södra Estland. De skulle stanna någon vecka, men Evelyn blev tvungen att återvända till presidenpalatset ett par dagar för tidigt. När hon kom in i huset hörde hon ljud från sovrummet? Hon gick dit och öppnade dörren. Där låg hennes man i sängen och bredvid låg en främmande kvinna. Evelyn klädde snabbt av sig och la sig också i sängen.
 
Vet ni, jag tror inte ett dugg på den här historien, men berättar den bara för att det är presidentens svärmor som sprider den. 
 
Jag kan förresten tillägga, att det som esterna inte gillar, det är främst att presidenten valt bort en estnisk kvinna för en lettisk, men de tycker ändå om henne och önskar presidenten en bra framtid med henne,
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0