Feb 6, 2017

Jag tror nu, att jag åter kan ägna mig åt bloggen. Under tiden har mycket hänt i Estland. 
 
En intressant sak, är hur man har hanterat problemet med Edgar Savisaar, som har fått träda tillbaka i sitt parti, Keskerakond. För några dagar sedan, meddelade hans försvarsadvokat att han var för sjuk, och antagligen inte skulle orka med en rättegång. Varpå åklagaren förklarade, att så fungerar inte rättvisan i Estland. Rättegången måste hållas, men om Savisaar är för sjuk, då får han utebli.
Sedan talades det om reklamen han lät sätta upp upp över hela Tallinn inför förra riksdagsvalet. Han har förklarat att det inte var politiska bilder, det handlade bara om Tallinn, och därför  lät han staden betala. -För en vanlig människa var det helt klart politiska budskap och enorm reklam för hans parti-. Nu har han personligen ålagts att betala mer än 116.000 Euro för sina politiska affischer över hela stan, eftersom det inte finns något beslut i partiet om detta. Partiet lovar nu att lägga ut beloppet och och dra det från hans kommande löneutbetalningar från partiet. De har beslutat att "anställa" honom som partiets rådgivare. (SIC)
Historien om Savisaar och hans vänner i ryska nomenklaturan kommer fortsätta.
 
I dag såg vi en film om Sibirien.
En ung estnisk pojke tvingades att "frivilligt" mobilisera sig till Röda Armén 1941. Han flydde först till skogs liksom många andra. När de kom hem för att hämta mat, fick han veta ultimatumet:  "om han vägrade skulle familjens hem brännas ner och hans familj skulle skjutas eller torteras."Han hade inget val. Han anmälde sig till den kommunistiska armén.
Hans helt fruktansvärda historia kan man se här:

http://upnorth.eu/gulag113/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0