juni 12, 2013. Mördaren som inspirerade världen att mörda.

 I dag blir det bara helt kort ett Lenincitat. 

Skoningslös terror mot präster!

“Penza

Gubispolkom (Landets Executiva Kommitte)

“…använd skoningslös terror mot kulaker, präster och soldater ur Vita gardet; sätt de misstänkta i ett läger utanför stan.

Lenin

9 august 1918

(Lenin, V.I. Complete Works vol. 50. pp. 143—144.)

Ytterligare ett exempel på grymheten. Utan att ifrågasätta om människor har rätt eller inte har rätt att leva bestämde Lenin att en stor del av den ryska befolkningen inte hade den rätten. Och alla hans kommunister, bolsjeviker gjorde som han sa. De ifrågasatte inget; det kunde betyda döden för dem också, och de fick ju höra av "chefen" att de gjorde rätt.

 Pråmdragarna.

Hallå alla leninister, kulturchefer och andra: Varför är det inte ett stort brott att mörda alla dessa grupper av människor bara för att någon säger att de gjort sig skyldiga till sådant som han själv bestämt gör att de förlorar sin rätt till liv.

I Ryssland avskaffades livegenskapen 1861. Hur långt hade förändringarna kommit? Tsaren hade redan trätt tillbaka när Lenin tog makten. I Estland hade livet förändrats för de tidigare livegna. De som ville kunde köpa små gårdar att livnära sig på. Möjligheten till förändring fanns alltså. Men i Lenins (och många andras) liv var det bråttom. Hellre skulle man döda de som lyckats förändra sina liv och stjäla deras hus och gårdar än att arbeta fredligt för en förändring. I Estland skolade man folket. Vad gjorde man i Ryssland?

Hur kan man säga att denne man är god i grunden? Kan man vara god när man mördar eller uppmanar andra att göra det? Är det inte så, att när man en gång dödat en människa har man passerat en gräns, och därefter kan man upprepa gärningen utan att tänka efter så många gånger. Han borde ha tagits om hand. Han, och inte många intellektuella eller män som president Päts, borde ha satts in på sinnessjukhus och fått mediciner. Vad var det som gjorde att han kunde mörda? Vad var det i honom, i hans hjärna, som sa att han hade den här rätten? Och hur kan människor i vår tid mena att de mord han förorsakade inte betyder något? Måste vi inte istället diskutera det här, och tänka efter. Vad hände? Vad var det som hände i Ryssland vid förra sekelskiftet? ( Jämfört med Lenin var Hitler en småhandlare, hur obehagligt det än låter!) Vad var det som hände i Kina flera år senare? Vad hände på Kuba? Vad var det som gav alla dessa skjutgalna människor deras hjältegloria? Hur kunde Che Guevara hamna på finhyllan och på tröjorna i västvärlden? Han som dödade så många! "Några offer krävs det alltid!" Men inte mitt eller ditt. Andra människor kan skjutas ihjäl om jag låter mig hjärntvättas till att tro att de har ett lägre människovärde än jag.

 

Nu blev jag visst väldigt upprörd. Men egentligen vill jag bara att alla människor ska stanna upp och tänka efter. "Så var det då. Folk fångades av budskapet och tänkte inte på följderna. Många trodde på propagandan. Hur ska vi göra så det inte upprepas?"

Jag slutar här och ska skriva om roligare saker i morgon.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0